Bootverf koop je bij de specialist!

De ervaren jachtschilders van De Drait werken al ruim 40 jaar met een aantal vaste topproducten en hebben op de eigen jachtwerf al de nodige ervaring opgedaan. 

In deze blog vind je onder andere advies voor het schilderen of antifoulen van je boot, vind je productinformatie en geven wij aan welke aanvullende materialen je nodig hebt. Onderaan vind je onze actuele voorjaarsacties op de producten van International, Epifanes en Hempel. Dit allemaal, zodat je weer lange tijd plezier aan je boot kunt beleven! 

Advies van onze jachtwerf

Op projectbasis (lees hier meer) kun je bij onze jachtwerf terecht om jouw schilder- of antifoulingklus aan ons uit te besteden. Maak je gebruik van onze werkhallen? Dan kun je profiteren van onze gunstige werfprijzen. In onze watersportwinkel verkopen wij diverse antifouling, primers en jachtlakken. Deze producten bieden wij aan tegen marktconforme prijzen. Voor onze bestsellers hanteren wij de gebruikelijke korting. 

Wij geven je graag voor aanschaf gedegen advies en wij beschikken over een grote voorraad. Hieronder vind je een overzicht van onze vaste merken. Scrol verder naar beneden voor onze tips en de actuele actieprijzen van onze antifouling. 

Epifanes

Diverse bootlakken, welke ook voor onze eigen refits gebruikt worden.

International

Op de werf gebruiken wij diverse systemen van International en in de spuiterij wordt gewerkt met Awlgrip. 

De IJssel

De Drait was een van de eerste bedrijven in Friesland die voor het gebruik van de DD lak van De IJssel koos in een tijd dat iedereen Super Gloss gebruikte. Tot op heden zie je deze verfsystemen met hoge glans en harde bovenlaag. 

Tenco en Hempel

Al jaren verkopen wij Tenco aan onze vaste klantenkring. De laatste jaren hebben wij ook de producten van Hempel aan ons assortiment toegevoegd. 

Antifouling aanbrengen

Het aanbrengen van antifouling behoort tot het jaarlijkse onderhoud van je boot. Antifouling is een aangroeiwerende verf en reduceert daarmee de aangroei van algen. 

Antifouling is de eindlaag en wordt aangebracht in combinatie met een primer of een preventiesysteem. Bij nieuwe boten wordt daarom als eerste een primer aangebracht, nadat het onderwaterschip is geschuurd en ontvet. 

Wanneer de boot zonder beschermlaag in het water komt, zal later de verontreiniging moeten worden weggehaald met een geconcentreerde bodemreiniger. Daarom raden wij aan nieuwe boten van een onderwatersysteem te voorzien. Hieronder leggen we je graag meer uit over de verschillende typen antifouling:

Zelfslijpende antifouling

Altijd licht schuren en afnemen

Jaarlijks wordt deze antifouling aangebracht. Voorkom het aanbrengen van dikke lagen, zodat er geen scheurvorming ontstaat. Voorbeelden van de standard performance producten zijn de International Micron LZ, Hempel Classic en Epifanes Copper Cruise. De houdbaarheid is één seizoen en deze producten zijn licht zelfslijpend.

High performance zijn International Cruiser One en Hempel Mille Xtra Medium/high performance, oftewel de zelfslijpende antifouling.

Harde antifouling

Goed schuren, voordat een nieuwe laag wordt aangebracht

Bij meerdere lagen kan vermoeidheid in het systeem ontstaan en laat de laatste laag antifouling los. Dit kan ook met onvoldoende hechting te maken hebben. Daarom is ons advies altijd goed schuren, een primerlaag aanbrengen en daarna pas de nieuwe antifouling. Harde antifoulings zijn bijvoorbeeld: International Interspeed en Hempel Hard Racing Xtra

Stralen stalen schepen

Stalen schepen kunnen worden gestraald. Dit betreft vaak schepen ouder dan 20 jaar. Na het stralen wordt een nieuw epoxysysteem aangebracht.

Primers

Wij verkopen de volgende primers:
International Interspeed en Hempel Light Primer
Hempel Underwaterprimer en International Primocon
International Gelshield en Hempel High Protect

Wat heb je nodig voor je klus?

  • Het aanbrengen van antifouling kan met speciale antifouling roller, maar ook met een schuimroller. 
  • Neem goede tape voor een strakke afwerking. Hierin adviseren wij de masing gold tape. Hier kruipt geen antifouling onder.
  • Gebruik eventueel een verfbakje met een los inlegbakje. 

Actieprijzen Antifouling

International

Type:Inhoud:Prijs:
Micron LZ750 ml€ 41,20
 2,5 liter € 119
 5 liter€ 135
Interspeed750 ml€ 40,80
 2,5 liter€ 125
Cruiser One2,5 liter€ 105,70

Epifanes

Type:Inhoud:Prijs:
Copper Cruise750 ml€ 39
 2,5 liter € 79,50
 5 liter € 149
Foul Away750 ml€ 41,20
Werdol kopervrij750 ml€ 29,70

Hempel antifouling

Type:Inhoud:Prijs:
Classic750 ml€ 39 
 2,5 liter€ 84,50
 5 liter€ 139,50
Hard Racing750 ml€ 34,50
 2,5 liter€ 109,50
Mille NCT750 ml € 41,50
 2,5 liter€ 112,50 
Mille Extra 750 ml € 44,50
  2,5 liter€ 105,–
* Deze prijslijst is onder voorbehoud van typfouten.