Winterstalling voor jouw boot

Marina De Drait

Winterstalling voor jouw boot

Ben je op zoek naar een ruime, praktische plek om je boot te stallen gedurende de winter? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ruime jachthaven in Drachten (Friesland) beschikt over meer dan 900 ruime winterstalling plaatsen voor het stallen van elk type boot: op de wal of in het water. Daarnaast hebben wij in onze geïsoleerde hallen ook een speciale stellage voor het stallen van sloepen. Bij ons op de haven vind je allerlei handige voorzieningen zoals twee trailerhellingen, een 30 ton hijskraan, 50 ton slipwagen en diverse jachttechniek en -onderhoudsdiensten.

Hieronder is meer informatie te vinden over de verschillende mogelijkheden van winterstalling voor jouw boot. Weet je al welke winterstalling je wilt voor je boot? Gebruik dan de button hieronder om de winterstalling aan te vragen. Of neem direct contact met ons op via info@dedrait.com of +31 (0)512 513 276.

Welke mogelijkheid je ook kiest, wij adviseren om altijd vooraf jouw boot winterklaar te maken. Indien gewenst voeren wij dit ook graag voor jou uit.

Jouw boot is in goede handen bij De Drait

 • Wij takelen jouw boot uit het water en spuiten hem schoon, voordat we hem stallen op de wal of in onze hal.
 • De jachthaven is eenvoudig te bereiken vanaf de snelweg A7, vanaf de grote Friese waterwegen of vanaf Noord-Duitsland door de open vaarverbinding en de Staande Mastroute.
 • Het hele jaar door is ons gekwalificeerde personeel aan het sleutelen aan boten, zowel aan onze eigen vloot als particuliere boten. Hierdoor hebben onze medewerkers veel ervaring en weten deze precies wat er nodig is voor elke klus. 
 • Wij hebben al meer dan 35 jaar een passie voor de watersport. 
 • Diverse service & onderhoudsmogelijkheden.
 • Accu’s kunnen goed opgeslagen worden in onze accuberging. 

Overdekte winterstalling

Wanneer je er zeker van wil zijn dat jouw boot goed beschermd is, dan is onze overdekte winterstalling de beste optie. Bij ons kun je je boot zowel in als uit het water stallen.

Winterstalling in geïsoleerde hal

In onze geïsoleerde hal staat jouw boot hoog en droog. Wij zorgen ervoor dat de boot veilig met onze kraan uit het water getakeld wordt en plaatsen de boot op een stevige stalen bok. Terwijl de boot in de kraan hangt spuiten we het onderwaterschip schoon.

Ons tarief voor winterstalling op de wal in een geïsoleerde loods bedraagt € 46,50 per m² *. Dit is inclusief:

 • In- en uit het water takelen van de boot.
 • Afspuiten onderwaterschip.
 • Stallen op een stevige bok.
 • Huur van de bok.
 • Twee keer intern transport (verplaatsen van de boot van de kraan naar de hal en weer terug).

Winterstalling in geïsoleerde schiphuizen

Wil je jouw boot in het water laten, maar wel beschermen tegen weer en wind? Kies dan voor een plek in onze geïsoleerde schiphuizen. Deze bieden extra gemak voor de bootbezitter, dankzij elektrische toegangsdeuren en een stroom- en wateraansluiting. Vanaf 1 oktober stallen wij boten in de boxen. Vanaf 15 november is het mogelijk om tegen een lager tarief jouw boot in het gangpad te stallen.

Doordat we de hal vullen is het niet mogelijk om gedurende de winterperiode in en uit te varen. Mocht dit wel de wens zijn, overleg dit dan vooraf. Wij bekijken dan graag de mogelijkheden. 

Ons tarief voor winterstalling in geïsoleerde schiphuizen bedraagt:

 • Waterhal in gangpad (15-11 / 15-03) – € 24,- per m²
 • Waterhal in box (01-10 / 01-04) – € 34,50 per m² – Op aanvraag
 • Waterhal per maand in het gangpad – € 33 per m. bootlengte

Ligplaats in waterhal is incl. naar binnen en buiten varen. De prijzen zijn exclusief waarborgsom toegangssleutel (€ 45,-). De betreffende sleutel is af te halen en te activeren bij de receptie/watersportwinkel.

Winterstalling buiten

Naast de mogelijkheden voor winterstalling binnen, bieden wij ook verscheidene winterstallingsplaatsen buiten aan. 

 

Winterstalling buiten op een bok

Buiten op de wal hebben wij verschillende stevige stalen bokken staan. Deze zijn geschikt voor het stallen van boten met verschillende rompvormen, zoals motorjachten, maar ook (grotere) zeiljachten. Dit is onze gunstigste optie voor de winterstalling.

Op afroep is het mogelijk de boot uit en in het water te halen vanaf 1 oktober t/m 30 april. Vanaf 1 mei berekenen wij stageld voor stalling op de wal en overdekte stalling (m.u.v. vaste ligplaatshouders). De Drait kan bij winterberging en Doe-het-zelven extra handelingskosten en/of wachttijd doorberekenen. Extra ruimte op aanvraag. Winterstalling in de loods is incl. aanbrengen afdekfolie. Het minimum tarief van de boot op scheepsbok op de wal bedraagt € 300 en in overdekt € 475. Winterstallingsloods geopend tijdens openingstijden kantoor/watersportwinkel.

Ons tarief voor winterstalling buiten op een bok bedraagt € 22,50 per m² *. Dit is inclusief het in en uit het water takelen, afspuiten onderwaterschip, stallen op een bok, twee keer intern transport en huur van de bok.

Stalling buiten

Stalling op eigen trailer (zonder takelen en afspuiten): € 15 per m². Stalling camper of caravan: € 15 per m².

Winterstalling buiten in het water

Laat jouw boot in onze jachthaven in het water overwinteren aan onze duurzame drijvende steigers. Zo heb je altijd toegang tot de boot en kun je het komende jaar weer snel de Friese meren op. Aan onze steigers vind je meerdere stroomaansluitingen en waterkranen.

Het tarief voor een ligplaats aan onze drijvende steigers voor de winterperiode wordt berekend aan de hand van het jaartarief. Het jaartarief voor een ligplaats vind je op deze flyer: Ligplaatsen. Voor een ligplaats buiten in het water 01-11 / 01-04 hanteren wij de tarieven in onderstaande tabel. Na 01-04 wordt het reguliere tarief van de ligplaats per maand berekend.

Heb je een ligplaats voor het hele seizoen van 01-04 t/m 31-03 gehuurd. Dan betaal je geen extra kosten voor de winterperiode.

De prijzen voor de open ligplaatsen zijn exclusief waarborgsom toegangssleutel (€ 20) en administratiekosten (€ 20). De betreffende sleutel is af te halen en te activeren in de receptie/watersportwinkel. Meer informatie over de tarieven van de ligplaatsen is te vinden in onze jachthavenflyer of op onze website www.jachthavendedrait.nl

Prijzen zijn per maand in de winterperiode tussen 01-11 / 01-04

Tarief per maand: € 6,00 per m²
Tarief per winterperiode: € 18 per m²

Winterstalling voor sloepen, zeilbootjes en kleine motorboten

Speciaal voor sloepen, zeilbootjes en kleine motorboten bieden wij nog andere winterstalling mogelijkheden. Deze zijn zowel in als uit het water.

 

Open overdekte ligplaats (OV/OW)

Speciaal voor het beschermen van zowel sloepen, zeilbootjes als kleinere motorboten hebben wij twee overdekte sloepenhavens. De ligplaatsen onder deze overkapping zijn geschikt voor het stallen van boten tot 10 meter. De sloepenhavens zijn beveiligd met een elektrisch toegangshek en kunnen met behulp van de toegangssleutel geopend worden.

Ons tarief voor een winterstalling plaats in de sloepenhaven bedraagt tussen 01-10 en 01-04:

 • Max. afm. 6.80 x 2.10 m. (01-10 / 01-04) – € 400,-
 • Max. afm. 6.80 x 4.20 m. (01-10 / 01-04) – € 500,-
 • Max. afm. 10.00 x 3.00 m. (01-10 / 01-04) – € 750,-

De prijzen voor de open ligplaatsen en de overdekte sloepenhaven zijn exclusief de waarborg van de toegangssleutel (€ 20,-) en administratiekosten (€ 20,-) en voor de schiphuizen exclusief waarborg sleutel schiphuis (€ 45). De betreffende sleutel is af te halen en te activeren bij de receptie/watersportwinkel.

Sloepenstalling binnen

Tarief is incl. takelwerk uit en in het water, onderwaterschip afspuiten en
gebruik speciale stallingsbok.

 • Sloepenstalling – € 46,50 per m²

Op afroep in overleg uit en in het water vanaf 1 oktober tot 30 april.
Vanaf 1 mei berekenen wij stageld voor de sloepenstalling (m.u.v. vaste
ligplaatshouders). De Drait kan bij winterberging en doe-het-zelven extra
handelingskosten en/of wacht-tijd doorberekenen. Winterstalling in de
loods is incl. aanbrengen afdekfolie. Het minimum tarief van de sloepenstalling bedraagt € 445 m.u.v. op cradle (zonder takelen) per m². Winterstallingsloods geopend tijdens openingstijden kantoor/watersportwinkel.

Maststalling

Wanneer je de mast los van de boot wil stallen dan is dat op verschillende manieren mogelijk:

 • Mast in mastenrek overdekt – € 25,- per meter
 • Mast op de vloer – € 46,50 per m²
 • Mast op boot – incl. tarief winterstalling

De prijzen zijn exclusief cradle. Meerprijs bij masten welke uitsteken. 

Stroom en water

Waterafname (+/- 100 liter) – € 0,50

Stroomaanluisting met kW-meter per jaar (incl. 100 kW) – € 150,00

Stroomaansluiting met kW-meter per jaar (incl. 25 kW) – € 37,50

Stroomverbruik >25/100 kW – € 0,90 per kWh

Dagtarief stroom – € 5,00 – klusdagen graag doorgeven op kantoor

Stroomabonnement 1x per maand acculaden – € 75

Acculaden en stallen bij laadperiode – € 50 – Excl. de- en montage aan boord.

Winterstalling voor jouw boot

Bekijk het overzicht van alle tarieven voor onze winterstalling