Boot winterklaar maken

Jachthaven De Drait

Boot winterklaar maken

Veel mensen zorgen er in het najaar voor dat hun boot winterklaar is. Met het winterklaar maken bescherm je je boot tegen schade door winterse weersomstandigheden, zoals vorst. Zo ga je in het voorjaar weer met een goed gevoel het water op. 

Het winterklaar maken gaat als volgt: 

  • Allereerst conserveren we de scheepsmotor: dat houdt in dat we hem vullen met anti-vries, zodat de motor niet bevriest. Vervolgens checken we de vorstbeveiliging in het koelsysteem van de motor. 
  • Als je zelf de watertank hebt leeggepompt, kunnen onze monteurs de drinkwaterleidingen doorblazen en de aansluitingen loskoppelen. Bij sommige boten is dat niet mogelijk. In dat geval spoelen we de leidingen door met speciale gifvrije antivries, om schade in de tank door bevriezing te voorkomen. Ook de mengkranen worden losgekoppeld, omdat deze gevoelig zijn voor bevriezing. Vervolgens vullen we de pompen en toiletten met antivries (gemengd met water). 
  • Blijft de boot tijdens de winterperiode in het water, dan zorgen we ervoor dat ook het buitencircuit wordt beschermd door antivries. We sluiten de afsluiter af en vullen deze met antivries. Een kapotte afsluiter kan er namelijk voor een lekke boot – en dus natte voeten – zorgen. Als je boot op de wal wordt gestald, openen we de afsluiter zodat het water weg kan stromen. 
  • De scheepsaccu wordt gevuld met gedestilleerd water of gestald in onze accuberging. 

Bescherming scheepsmotoren tijdens de winterperiode

Wij adviseren om buitenboordmotoren tijdens de winterperiode altijd uit het water te halen. Op onze jachthaven kan de buitenboordmotor apart overdekt gestald worden, mocht de boot zelf in het water blijven. In combinatie met de winterstallingvan je boot gelden hier speciale tarieven voor. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. 

Het is van belang dat motoren met een heckdrive tijdens de winterperiode goed beschermd worden. Wij raden dan ook aan om deze boten altijd overdekt te stallen

Motoren met een schroefas lijnopstelling

Prijzen werkzaamheden winterklaar maken tot 10.00 meter

Motor winterklaar maken: € 100

Generator winterklaar maken: € 100

Drinkwatersysteem winterklaar maken: € 100

Douche winterklaar maken: € 50

Toilet winterklaar maken: € 50

Vuilwatertank winterklaar maken: € 80

Accu’s laden per stuk (excl. werkloon voor dé- en montage): € 30

Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en wij sturen een passende offerte.

Winterklaar maken in combinatie met servicebeurt

Eventueel kun je ervoor kiezen om je boot tijdens het winterklaar maken ook meteen een uitgebreide servicebeurt te geven. Zo’n servicebeurt bestaat uit het verversen van de motorolie en het controleren van het brandstofsysteem, de koelwaterpomp en de accu.

Boot winterklaar maken