Boeg-/ hekschroef inbouwen

Jachthaven De Drait

Gemakkelijker varen met een boeg- of hekschroef

Een boegschroef of een hekschroef maakt varen een stuk gemakkelijker. Je kunt er – als je langzaam vaart – namelijk een stuwstraal naar bak- of stuurboord mee maken, waarmee je de boot een stuk beter kunt manoeuvreren in het water. Ideaal tijdens bijvoorbeeld het afmeren of wegvaren in drukke gebieden of met veel wind.

Een boegschroef wordt in het voorschip geïnstalleerd, een hekschroef in het achterschip. Een combinatie ervan is ook mogelijk, zo wordt je boot nog wendbaarder.

Het grootste gedeelte van onze eigen vloot van zo’n 80 verhuurboten heeft een boeg- en/of hekschroef. Wij kennen het gemak ervan dus. Bovendien weten onze monteurs als geen ander hoe ze deze schroeven moeten installeren. Zo kiezen we altijd voor de meest betrouwbare installatie met een aparte zekering, hoofdstroomschakelaar en extra accu. Dat zorgt namelijk voor maximale stuwkracht.

Het laten inbouwen van een boegschroef hoeft niet lang te duren – onze monteurs kunnen binnen twee dagen een complete boegschroef in een jacht installeren. Het exacte inbouwtermijn en de tarieven hangen onder andere af van het type boot en het type boegschroef. Neem daarom voor meer informatie en advies contact op door te mailen naar info@dedrait.com. Wij helpen je graag!

Boeg-/ hekschroef inbouwen