Ligplaatsen

Meer dan 500 ligplaatsen in een bosrijke omgeving

Ben je op zoek naar een ruime ligplaats op een mooie en praktische locatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Op onze ruime jachthaven aan de rand van Drachten (Friesland) vind je meer dan 650 ligplaatsen van topkwaliteit, geschikt voor elk type boot. 

Met een oppervlakte van zo’n 11 hectare is de jachthaven ruim opgezet: je vindt er meer dan 500 open ligplaatsen en meer dan 150 overdekte ligplaatsen in plekken als schiphuizen en sloepenhavens. Daarnaast bieden we allerlei handige voorzieningen aan, zoals WiFi- en stroomaansluiting, toiletten, douches, wasmachines en drogers, verschillende vuilwaterpompen, een benzinestation en verschillende jachttechniek en -onderhoudsdiensten.

Je kunt de jachthaven eenvoudig bereiken vanaf de snelweg de A7, via de grote Friese waterwegen of vanaf Noord-Duitsland door de open vaarverbinding en Staande Mastroute. 

Open ligplaatsen

Meer dan voldoende plek voor elk type boot

Met meer dan 500 ruime, open ligplaatsen is er altijd wel een plek om je boot in de open lucht te stallen. We bieden voor elk type boot een passende oplossing: 

  • kleine bootjes nemen plaats aan de zogenaamde ecopieren
  • boten van 7 tot 15 meter liggen aan de hoofdsteigers (2 meter breed) en vingerpieren (tussen de 0,75 en 1,20 meter breed)
  • grote jachten vanaf 15 meter worden verankerd aan extra sterke steigers en zware ankerpalen
  • voor houseboten en catamarans hebben we voldoende plek aan de M pier, met een tussenruimte van 11 meter

Gemakkelijk in- en uitvaren en in- en uitstappen

Er is meer dan genoeg ruimte tussen de hoofdsteigers en vingerpieren, waardoor je gemakkelijk in- en uit kunt varen. De aanlegsteigers, gemaakt van top-kwaliteit aluminium en composiet antislip banden zorgen ervoor dat je stabiel in- en uit kunt stappen.

Overdekte ligplaatsen

Plattegrond Jachthaven de Drait

Plattegrond van Jachthaven de Drait. De open ligplaatsen vind je verspreid over de hele jachthaven. Schiphuizen zijn te vinden bij DR 1 t/m 14 en DR 15 t/m 40 en sloepenhavens vind je bij OV en WW (klik op de afbeelding om te vergroten).

Schiphuizen

Wil je graag wat extra’s voor je boot? Kies dan voor een plek in onze geïsoleerde, overdekte schiphuizen. Deze ruime waterhallen bieden al het gemak voor de botenbezitter: elektrische toegangsdeuren en ruime boxen met een stroom- en wateraansluiting.

Sloepenhaven

Is je boot kleiner dan 10 meter? Dan kun je er ook voor kiezen om je boot te stallen in één van onze sloepenhavens. Deze is speciaal gebouwd voor het beschermen van kleinere boten zoals sloepen, zeil- of motorboten. 

Tarieven

Een overzicht van alle tarieven voor ligplaatsen vind je hier

De omgeving

Naast dat je op de jachthaven zelf allerlei handige voorzieningen voor de botenbezitter vindt, ligt het centrum van Drachten – met meer dan genoeg supermarkten, winkels en restaurants – op fietsafstand van de jachthaven. Bovendien grenst de jachthaven aan prachtige natuurgebieden zoals het nationaal park de Alde Feanen en bijzondere Friese steden als Eernewoude en Grou. Kortom: een ruime, groene, en tegelijkertijd praktische omgeving. 

Aanvragen ligplaats

Vul het online formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende offerte. We horen graag van je!

Op al onze offertes, orderbevestigingen en overeenkomsten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.