Schiphuizen

Jachtservice | Stalling | Dagverhuur | Ligplaatsen | Camperplaatsen

Luxe schiphuizen

 

 

 

 

 

 

Wij hebben moderne geïsoleerde overdekte schiphuizen en waterhallen met elektrische toegangsdeuren en ruime boxen die voorzien zijn van stroom en wateraansluiting. Een schiphuis kan ook in combinatie met een garage worden gehuurd. Boten liggen binnen beschermd tegen regen en wind. In de wintermaanden blijven de boten droog en sneeuwvrij en pas bij strenge vorst bevriest het water.

Het invaren gaat gemakkelijk. Een aantal plaatsen hebben een eigen deur en de waterhallen zijn bereikbaar via 2 grote overheaddeuren. Hiervoor krijgt u een afstandsbediening, waardoor u gemakkelijk voor het invaren de deur kunt openen. In de hal, uit de wind kan zowel voor- als achterwaarts worden aangelegd. Uw boot ligt veilig en u kunt gemakkelijk aan boord komen door de brede en stabiele steigers.

  • Schiphuizen 1 – 14 bevinden zich achter de watersportwinkel en hebben allemaal een aparte roldeur.
  • Schiphuizen 15 – 49 bevinden zich tegenover de botenkraan en hebben allemaal een afgesloten roldeur met afstandsbediening.

Tarieven schiphuizen + Plattegrond 2019

 

Overdekte sloepenhaven (OV + OW)

Boot carports geschikt voor sloepen, zeil- en motorbootjes tot 10 meter

 

 

 

 

 

 

Al vanaf de jaren 60 kent Drachten en omgeving watersport, welke zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot een aantrekkelijk watersport regio met de Friese meren en de Alde Feanen nabij. In de jaren 60 werden kruisers gebouwd met een afmeting van 7.50 – 10.00 meter lengte. Hiervoor had jachthaven De Drait 150 overdekte houten schiphuizen (6.80 m. en 10.00 m.). Door de huidige sloepenmarkt is er een nieuwe markt ontstaan voor kwalitatief hoogwaardige overdekte ligplaatsen. Jachthaven De Drait heeft hiervoor 100 ligplaatsen in de overdekte houten sloepenhaven gerealiseerd. De schiphuizen zijn voorzien van eigen zonnepanelen, waardoor hiermee eigen stroom wordt opgewekt. Er wordt tevens stroom geleverd op het openbare net. De schiphuizen zijn voorzien van zuinige LED verlichting.

  • Overdekte houten schiphuizen OV + OW bevinden zich op het Buitenstvallaat. De botenhuizen zijn half open, zonder roldeur en beschikken allemaal over zonnepanelen.
  • Schiphuizen 304 – 318 bevinden zich op het Buitenstvallaat. Alle schiphuizen hebben een eigen toegangsdeur en zijn compleet afgesloten.

 

Tarieven schiphuizen + Plattegrond 2019