Servicebeurt voor de boot

Jachthaven De Drait

Servicebeurt voor de boot

Om je boot goed te beschermen tegen weer en wind en fijn te kunnen blijven varen, is het belangrijk om je boot goed te onderhouden. Onze gespecialiseerde vakmensen kunnen je boot een speciale servicebeurt geven, zoals we dagelijks doen voor klanten, maar ook voor onze eigen vloot van meer dan 80 huurschepen

Een servicebeurt bestaat uit het verversen van de motorolie om de motor te smeren en het controleren van het brandstofsysteem, de koelwaterpomp en de scheepsaccu. Moet er een onderdeel vervangen worden? Dan overleggen we dat altijd eerst met je. 

Onze producten & onderdelen

Voor het onderhouden van boten werken we alleen met producten en onderdelen waar we de beste ervaringen mee hebben. Dat zijn:

  • Kroon Oil voor motorolie
  • Jabsco en Johnson impellers
  • Gas to Liquid brandstof
  • Victron en Mastervolt laadapparatuur
  • Sjippie schoonmaakproducten

Veel van deze producten verkopen we ook in onze watersportwinkel.

Servicebeurt combineren met winterklaar maken

Veel botenbezitters kiezen ervoor om hun boot elk najaar – vlak voor de winterstalling – een uitgebreide servicebeurt te geven en hem winterklaar te maken. Zo is de boot goed beschermd tijdens de winterperiode en kun je er in het voorjaar erop weer met een goed gevoel mee het water op.

Goede motorolie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boot soepel blijft varen. Ook bij weinig vaaruren, want dan is de kans groter dat er vochtdeeltjes in het motorblok gaan zitten en er sludgevorming (slechte smering van de olie) ontstaat. We verversen tijdens een onderhoudsbeurt daarom altijd de motorolie. Vervolgens vervangen we het oliefilter. 

We testen het brandstofsysteem en (in overleg) vervangen we de brandstoffilters. Vervolgens tanken we de boten af met verse Gas to Liquid (GTL). Hiermee voorkom je dat er vocht en daarmee bacteriën in de brandstoftank gaan zitten, die schade aan de motor kunnen veroorzaken.

We controleren de conditie van de impeller in de waterpomp en vervangen deze als dat nodig is. We hebben de beste ervaringen met originele Jabsco en Johnson impellers. Om die reden hebben we voldoende van zulke impellers op voorraad, mocht een vervanging nodig zijn.

Tot slot testen we de scheepsaccu. Onze monteurs kunnen alle apparatuur van Victron en Mastervolt installeren en afstellen, mocht een vervanging of aanpassing van de accu nodig zijn.

Servicebeurt voor de boot