Verzorg tijdig onderhoud aan uw onderwaterschip 

Veel boten kunnen in de winter in het water blijven. Voor veel boten is dit namelijk geen enkel probleem. Toch is het aan te raden het onderwaterschip regelmatig te inspecteren.

De Drait Yachting biedt hiervoor diverse mogelijkheden, zoals het takelen van een boot tot 30 ton. Wij plaatsen de boot daarna op een scheepsbok indien langer onderhoud nodig is of voor 1 dag op de hydraulische botenwagen.

Afspuiten

Na het takelen is het mogelijk uw boot te laten schoonspuiten. Dit gebeurt dan onder hoge druk met warm water. Diverse zoetwatermosselen kunnen zich aan uw romp hechten. Wij verwijderen deze mosselen door de boot af te spuiten.

Inspectie anoden en schroef

Onze medewerkers inspecteren altijd de aandrijflijn/voortstuwing. Om trillingen te voorkomen is het belangrijk dat de scheepsschroef in balans is.

Anoden voorkomen roestvorming als gevolg van elektrolyse. Voor zoetwater adviseren wij aluminium anoden. Wilt u uw anoden vervangen? In onze watersportwinkel vindt u een ruime voorraad anoden. Door ons wordt vrijblijvend een advies over de kwaliteit van de anoden gegeven.

Onderwaterschip

Om de aangroei van algen te voorkomen raden wij aan antifouling aan te brengen op het onderwaterschip. Voor schepen in zout water is het aanbevolen dit jaarlijks te doen. Voor schepen in zoet water is het aanbevolen dit eens per jaar of eens per twee jaar aan te brengen. Het tweede jaar werkt de antifouling namelijk nog minimaal. In onze watersportwinkel hebben wij diverse merken op voorraad, zoals Hempel, International en Epifanes. Bij stalen schepen wordt niet altijd antifouling aangebracht. Traditionele schepen hebben doorgaans een krachtig een componenten systeem, waaronder Tenco Coating, Interfill of Underwatercoating.

Schepen van recentere bouwjaren hebben meestal een epoxy coating. Alle epoxysystemen moeten zorgvuldig worden geschuurd en ontvet, voordat een nieuwe laag wordt aangebracht. Onze jachtschilders voorzien u graag van advies of voeren de betreffende werkzaamheden uit.

Tarieven
Onze tarieven voor takelen en stallen vindt u hier. Voor onderhoudswerkzaamheden voorzien wij u altijd vooraf van een vaste prijs, waarbij wij duidelijk aangeven wordt wat wij gaan doen en hoe wij de werkzaamheden uit gaan voeren. Wij bieden zowel onderhoud aan particuliere schepen als schepen van de zakelijke markt.