Van 13 tot 15 november kwamen internationale jachtbouwers en leveranciers elkaar tegen op het podium voor jacht- en scheepsbouw. Fabrikanten presenteren hier hun nieuwste ontwikkelingen. De Drait Yachting was aanwezig op de Mets om informatie in te winnen over het slim maken van onze verhuurvloot. In 2019 gaan wij van start met een proefproject.

Als eigenaar van de verhuurvloot van Yachtcharter De Drait, welke uit meer dan 80 schepen bestaat, is het interessant om te kunnen meten welk onderhoud wanneer plaats moet vinden. Zo kan accucapaciteit op afstand worden afgelezen. Dit zorgt ervoor dat de handelingen welke noodzakelijk zijn om de accu’s weer op te kunnen laten zich direct laten aflezen. De installatie van een GPS-systeem zal per boot plaatsvinden, zodat de juiste vaarpositie voor het serviceteam zichtbaar is. De kaartplotters en Victron laadapparatuur zijn via een koppeling met elkaar verbonden. Dit maakt het voor gasten mogelijk om op de schermen van bijvoorbeeld Raymarine de belangrijkste bootgegevens af te lezen.

Bij ZF uit Friedrichshafen stond een nieuwe smartaandrijving opgesteld voor de pleziervaart. De besturing van de boot is dan mogelijk via een joy stick. Een proefproject vaart inmiddels in Italië. Hier is ook een afdeling van ZF gevestigd voor deze innovatieve ontwikkeling. Joy stick varen is aangenaam voor beginnende watersporters, maar ook door de beroepsvaart wordt dit al jaren gebruikt.

Wij zullen de komende tijd regelmatig onze smartontwikkelingen aan u presenteren.