Vanaf 1 april 2017 kan in Drachten GTL, oftewel Gas to Liquid, worden getankt bij Jachthaven De Drait. Dit is een nieuwe vloeibare brandstof welke wordt gewonnen onder hoge druk uit aardgas. Net als steeds meer tankstations aan het water heeft Jachthaven De Drait besloten geen diesel meer te verkopen. Hierdoor leveren wij een bijdrage aan een schoner milieu.

Gas to Liquid

Gas to Liquid is geschikt voor alle dieselmotoren. Door het gebruik wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en hebben de motoren een schonere verbanding. Het is biologisch afbreekbaar en de kwaliteit is beter dan diesel, aangezien er geen biocomponenten worden toegevoegd. Zo ontstaat minder condenswater in de brandstoftank wat ertoe leidt dat bacteriën zich niet meer verder kunnen ontwikkelen.

De verhuurvloot van Yachtcharter De Drait tankt op de thuisbasis eveneens GTL en ook de vijf servicewagens van De Drait rijden op deze schonere brandstof. Door het actief promoten wil Jachthaven De Drait watersporters enthousiast maken voor Gas to Liquid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@dedrait.com of 0512-513276