Nu ook GTL (Gas to Liquid) tanken op de jachthaven

GTL (Gas to Liquid)

Nu ook GTL (Gas to Liquid) tanken op de jachthaven

Vanaf 1 april kan ook in Drachten GTL, oftewel Gas to Liquid, worden getankt bij Jachthaven De Drait. GTL is een nieuwe vloeibare brandstof welke wordt gewonnen onder hoge druk uit aardgas. Net als steeds meer tankstations aan het water heeft Jachthaven De Drait besloten geen diesel meer te verkopen om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.

Gas to Liquid

GTL is geschikt voor alle dieselmotoren. Door het gebruik wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en hebben de motoren een schonere verbanding. GTL is biologisch afbreekbaar en de kwaliteit van GTL is beter dan diesel aangezien er geen biocomponenten worden toegevoegd. Zo ontstaat minder condenswater in de brandstoftank wat ertoe leidt dat bacteriën zich niet meer verder kunnen ontwikkelen.

De verhuurvloot van Yachtcharter De Drait tankt op de thuisbasis eveneens GTL. Ook de vijf servicewagens van De Drait rijden op de schonere GTL brandstof. Door het actief promoten van GTL wil Jachthaven De Drait watersporters enthousiast maken voor GTL. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@dedrait.com of 0512-513276