De Drait Yachting hecht veel waarde aan verantwoord ondernemen. Dagelijks werken wij aan en op het water in onze jachthaven in Drachten, waarbij wij uitermate zorgvuldig zijn tijdens onze werkzaamheden. Op ons terrein bevinden zich vijf vuilwaterpompen, welke allemaal zijn aangesloten op de riolering.

Tevens werken wij aan het vernieuwen van onze jachthaven en nemen hierin duurzame keuzes. De materialen in onze jachthaven zijn allemaal herbruikbaar.

Ook hechten wij veel waarde aan de energietransitie en hierin zijn enkele bewuste keuzes gemaakt. Zo is het mogelijk om bij ons te varen met de elektrische vlet en sloep. Onze houseboten zijn autonoom en wekken via zonnepanelen hun eigen energie op.

De overdekte sloepenhaven is voorzien van LED-verlichting. In 2018 is 3.200 m2 asbest verwijderd. Tevens is toen een nieuwe fundatie van onbehandelde palen aangebracht. Eveneens hebben vernieuwingen aan de damwand plaatsgevonden, waarbij gebruik is gemaakt van Azobe (onbehandeld hardhout). De kade is rondom voorzien van 600 meter betonpad en vraagt daardoor nauwelijks onderhoud.

Het tankstation aan het water verkoopt onder andere GTL (Gas to Liquid). Deze dieselvervanger is volledig afbreekbaar en hierdoor nauwelijks belastend voor het milieu.

Ons beleid:

– Energiezuinige verlichting;
– Uitbreiding elektrisch varen en varen met een brandstofcel onderzoeken;
– In stappen gasinstallatie loskoppelen en gebruik maken van warmtepompen;
– Energie opwekken door middel van zonnepanelen en energie opslaan;
– De schepen SMART maken het energieverbruik reguleren.
Via onze nieuwsbrieven informeren wij belangstellenden graag over onze duurzame keuzes.