Tijdens de winterperiode wordt door het Team van De Drait Yachting hard gewerkt aan zowel de verhuurvloot van Yachtcharter De Drait als het verrichten van onderhoud aan boten van particulieren. 

Onderhoud verhuurvloot

Na het prachtige vaarseizoen staan de wintermaanden bij De Drait Yachting in Drachten volop in het teken van service en onderhoud. Hierbij verzorgt het team een uitgebreide inspectie van de scheepsmotor, aandrijving en voortstuwing. Daarnaast brengen de eigen jachtschilders de boten met diverse verfsystemen weer in topconditie. De schoonmaakploeg voert een grondige reiniging uit aan de interieurs. Dit is inclusief het wassen en waar nodig het herstellen van de stoffering. 

Scheepsmotor
Zo staat het verversen van de olie van de scheepsmotor op het programma. Daarnaast vervangen onze monteurs de impeller en filters van diverse Yanmar, Volvo Penta, Iveco, Perkins, Vetus, Deutz, Sole, Ford, Cummins en John Deere motoren. 

Keerkoppeling
Het uitvoeren van controles van de leidingen, maar ook van het filter en de olie. 

Aandrijving
Controle uitlijning schroefas, homokineet en stuwdruklager aan Python Drive en Aqua Drive. 

Schroef
Het controleren van de schroef en wanneer nodig balanceren of repareren. 

Anode
Het controleren van de werking van de anoden. 

Accu’s en generator
Het testen en laden van de aan boord aanwezige accu’s. De acculader en omvormer testen en afstellen. Wanneer nodig vervangen de monteurs de aanwezige accu’s aan boord. Daarnaast beschikken enkele schepen over een generator, welke de monteurs uitgebreid testen. Zo wordt onderhoud verricht en controles uitgevoerd aan generatoren van Whisper Power, Fisher Panda en Vetus. 

Verwarming
De verwarmingen van Webasto, Maritime Booster, Kabola en Eberspacher krijgen een servicebeurt en deze stellen wij opnieuw af.

Tanks en pompen:
De watertank wordt geleegd en gespoeld. Daarnaast vindt legionellapreventie plaats met Hadex desinfectie. De vuilwatertank wordt schoongemaakt en doorgespoeld. Alle pompen, zoals de waterpomp, vuilwaterpomp, bilgepomp, toiletpomp en douchepomp, worden getest. 

Vaarklaar maken
In het voorjaar maken de monteurs de boten na het uitvoeren van de werkzaamheden en controles weer vaarklaar. 

 

Refit Renal 50 ‘Drait 19’

De Drait 19 is weer in perfecte conditie gebracht. Niet alleen is de boot opnieuw geschilderd, maar ook zijn nieuwe scheepsramen gemonteerd. Hierbij is gekozen voor een kunststof raamprofiel van Top Windows. De profielen zijn condensvrij en zorgen eveneens voor een hoge isolatiewaarde. Ook is de tent compleet gereinigd en is de homokineet gereviseerd. 

Refit boot Friesland Onderhoud boot Friesland Onderhoud Drait 19 Friesland
 

Onderhoud laten uitvoeren in de winter aan je eigen boot? 

Wil je onderhoud aan je eigen boot laten verrichten door het ervaren team van De Drait Yachting? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via info@dedrait.com of 0512 513276. 

Wij hebben eigen jachtschilders voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan het schilderwerk. Onze jachtschilders doen er alles aan om de boot weer in topconditie te brengen met diverse verfsystemen. Bij een refit spuiten wij de boot in onze geconditioneerde hallen. Wij maken gebruik van de merken International, De IJssel, Epifanes en Awl-Grip. 

Jachtservice De Drait Yachting

Ook voor het vaarklaar maken en onderhoud aan de scheepsmotor, generator, accu’s en dergelijke kun je bij ons terecht. 

Lees hier meer over onze jachttechniek en onderhoudswerkzaamheden.