Yachtcharter De Drait lanceert een gloednieuwe watersport-app met vaarinstructies, vaarregels en technische informatie  ‘Met deze tool kunnen watersporters comfortabel maar vooral zorgeloos varen’, stelt directrice Alie Bloemhoff.  De applicatie is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android.

Een gedetailleerd overzicht van voorrangsregels, borden en brugseinen in de Watersport-app kunnen onveilige situaties op het water voorkomen. ‘Deze informatie kan ook voor niet-klanten handig zijn en is hiermee voor iedereen toegankelijk’, aldus Bloemhoff. Met de komst van de app worden de papieren boordboeken, welke aan de huurders voorheen werden meegegeven, volledig vervangen. ‘Digitalisering neemt alsmaar toe. Met de app kunnen we service en informatie op een innovatieve manier verlenen’.

Kick-off Boot Düsseldorf

Het watersportbedrijf beschikt over een verhuurvloot van meer dan 60 boten en heeft twee vestigingen: Brandenburg en Drachten. In de applicatie staat over elke boot technische informatie als hulpmiddel voor de schipper. Op 23 januari 2016 wordt de gratis app officieel gelanceerd tijdens het internationale watersportevenement Boot Düsseldorf. Vanaf dat moment kan de app door iedereen worden gedownload. De kick-off is bij stand D21 in hal 14 om 14:00 uur.