In november is gestart met de tweede fase in de aanleg van de drijvende steigers. Inmiddels zijn alle houten steigers gesloopt en is ruimte ontstaan voor de plaatsing van de drijvende steigers. De lege havenkom leent zich voor het uitvoeren van andere werkzaamheden ter verbetering van de jachthaven. Zo wordt momenteel hard gewerkt aan het herstellen van de walbeschoeiing langs de kades, wordt nieuwe bekabeling aangelegd en wordt de bestrating volledig vernieuwd. In januari wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, begonnen met het herstraten en zullen de eerste drijvende steigers te water gaan.

De nieuwe ligplaatsen zijn gereed voor het watersportseizoen 2017 en worden opgeleverd op 1 april. Aan huidige ligplaatshouders wordt tevens, in samenspraak, een nieuwe ligplaats aan de drijvende steigers aangewezen.

De aluminium drijvende steigers zijn voorzien van composietplanken en worden verankerd door stalen buizen. Dit zorgt voor onderhoudsvrije steigers met een lange levensduur. Voor ligplaatshouders hebben de steigers als voordeel dat deze zich aanpassen aan het waterniveau, voorzien zijn van stroom- en waterpunten en vanaf april 2017 beschikken de ligplaatshouders op de ligplaats over Wi-Fi.

ACTIE drijvende steigers:

Op zoek naar een nieuwe ligplaats* in het midden van Friesland? Reserveer dan voor 1 april 2017 een ligplaats en ontvang 10% korting en een welkomstcadeau.

* Actie geldt alleen bij het afsluiten van een nieuw ligplaatscontract en niet voor huidige ligplaatshouders.