Diverse werkzaamheden en onderhanden werk bij Jachthaven De Drait in Drachten

Gedurende de winterperiode zijn bij Jachthaven De Drait in Drachten de voorbereidingen voor het watersportseizoen van 2021 alweer in volle gang. Zo vinden er diverse vernieuwingen op het jachthaventerrein plaats. Het terrein wordt niet alleen onder handen genomen, maar ook de stroompunten worden uitgebreid en de aanwezige verlichting wordt vervangen door ledverlichting. Bij deze werkzaamheden maken wij duurzame keuzes. 

Vernieuwingen parkeerterreinen

De twee parkeerterreinen, zowel P4 als P5, bij de houten overdekte schiphuizen en de jachthaven zijn voorzien van gedeeltelijke klinkerbestrating en gravel. Aangezien gras en onkruid zich kan ontwikkelen in gravel is dit vervangen. Hierbij zijn uitsluitend herbruikbare materialen gebruikt. 

Stroompunten

In het schiphuis is nieuwe ledverlichting aangebracht. Aan pier M zijn aanlegplaatsen voor grotere jachten en houseboten gecreëerd. De walstroomaansluitingen zijn uitgebreid met 16 ampère of tweemaal 16 ampère. Daarnaast zijn de lichtmasten, oftewel is de kadeverlichting, voorzien van ledlampen. Ook bevinden zich hier nieuwe aansluitpunten voor drinkwater. Aan de kade M zijn de zowel de stroompunten als de kadeverlichting uitgebreid. Dit zijn de aanlegplaatsen voor passanten, vaste ligplaatshouders en camperaars. 

Jachthaven De Drait investeert in duurzame ledverlichting

Inmiddels is de oriëntatieverlichting op de jachthaven vervangen door armaturen voorzien van led. Deze verlichting is helder en heeft een aangename warme uitstraling. Met deze ledverlichting wordt met een gering stroomverbruik een maximale lichtopbrengst op de jachthaven verzorgd. De ledarmaturen hebben een lange levensduur ten opzichte van de traditionele verlichting. 

In de winterperiode vervangen wij de verlichting in de schiphuizen. Een gedeelte van de tl-lampen, zoals boven de manoeuvreerruimte, is al vervangen door ledverlichting. Door middel van een contactsignaal met tijdsklok schakelt deze verlichting automatisch aan en uit. Met deze investering zal het energieverbruik afnemen. 

Vragen of meer informatie?

Ben je opzoek naar een ligplaats in onze jachthaven, schiphuis of overdekte sloepenhaven? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.