[:nl]De afgelopen weken zijn diverse werkzaamheden verricht voor de renovatie van de houten schiphuizen van Jachthaven De Drait. Oftewel de Schiphuizen OV en OW. Het opknappen van de houten schiphuizen is een volgend project in het verduurzamen van de jachthaven, na de aanleg van de duurzame drijvende steigers.

In de maand oktober zijn maar liefst 3200 m2 aan asbestplaten verwijderd en afgevoerd. Alle werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Hierdoor kunnen op dit moment de nieuwe dakplaten worden aangebracht. Na de plaatsing van deze dakplaten worden de houten palen onder de constructie vervangen.

Vervolgens worden de daken voorzien van zonnepanelen. Deze leveren een opbrengst van in totaal 100.000 KWh. Met de opbrengst wordt een groot deel van het stroomgebruik van de haven gedekt. Tevens wordt een deel van de energie teruggeleverd op het openbare net. In fases wordt de havenverlichting vervangen door LED-armaturen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groene plannen om de komende jaren substantieel energie te besparen.

De schiphuizen worden aangeboden als overdekte ligplaats. Voor voornamelijk boten met een lengte tussen de 6.80 en 10.00 meter. Voor deze open toer- en visboten, zeilboten, sloepen en motorboten bieden de schiphuizen vele voordelen. Vanwege de open invaart ontstaat er natuurlijke ventilatie. Onder alle omstandigheden blijven de boten droog. In de winterperiode wordt uw boot extra beschermd tegen storm en sneeuwval.

Raadpleeg onze tarieven hier of kom vrijblijvend langs voor meer informatie.

Foto’s

Renovatie-schiphuizen-Jachthaven-De-Drait 2 Renovatie-schiphuizen-Jachthaven-De-Drait 3 Renovatie-schiphuizen-Jachthaven-De-Drait 4