Nieuwe jachthaven

Het afgelopen jaar hebben wij een groot deel van onze nieuwe jachthaven in gebruik genomen. We hebben nieuwe gasten mogen verwelkomen in onze jachthaven. Alle steigers zijn nu vervangen voor de aluminium drijvende steigers en zijn zeer stabiel, zodat de boot veilig kan worden aangemeerd. Iedere boot heeft een eigen stroomaansluiting en op de steigers zijn waterhaspels voor het vullen van de watertanks. Op dit moment wordt een groot gedeelte van de damwanden vernieuwd, wat een fraai aanzicht creëert.

 

Drachten is een ideaal vertrekpunt naar de Alde Feanen en de Friese meren. De staande mastroute loopt langs Drachten, waardoor de haven ook voor zeiljachten gemakkelijk is te bereiken. Watersporters kunnen gebruik maken van de vele voorzieningen op de jachthaven of combineren met een winterstallingsplaats in onze hallen of op de wal. Voor overwinteraars in het water hebben wij talrijke mogelijkheden.

 

NIEUW: Overdekte sloepenhaven voor de wintermaanden € 8,50 per m. bootlengte per maand.

 

 

Start werkzaamheden jachthaven uitbreiding 2018/2019

Wij zijn  gestart met uitbreiding van de jachthaven. Wij hebben een deel van de bestaande damwand vervangen. Rondom onze servicepunten kunnen boten aanmeren voor service en kleine reparatie’s, afzuigen van vuilwatertanks, water tanken en accu’s laden. Nieuw is het laadpunt voor elektrische auto’s.

 

Landtong

Aan de landtong zullen wij 20 nieuwe ligplaatsen realiseren. De landtong is een schiereiland en biedt fantastische mogelijkheden voor liefhebbers van een ligplaats met rust en een mooi uitzicht. Er kunnen ook kleine bootjes worden aangelegd voor bijv. actieve watersport in en rondom de jachthaven. Op de landtong realiseren wij voorzieningen voor jachten en houseboten. Wij gaan tevens riolering aanleggen voor het legen van vuilwatertanks. Ook in de wintermaanden kunnen de voorzieningen worden gebruikt aangezien de installatie vorstvrij is. De nieuwe steigers zijn zeer stabiel en hebben een afmeting van 12.00 x 2.00 meter.

 

Nieuwe doelgroep houseboten

Vanaf 2012 verhuurt Yachtcharter de Drait Houseboten. Deze boten kunnen varen en aanleggen op de mooiste plekjes in de omgeving. Houseboten kunnen gebruik maken van de nieuwe voorzieningen. Ook hebben wij nieuwe houseboot eigenaren mogen verwelkomen. Zij ontdekken de unieke plek in onze regio, met heel veel natuur, en de mooiste aanlegplaatsen in de steden, dorpen en aan de ontelbare eilandjes in de omgeving.