Ligplaatsen

Marina De Drait

Ben je op zoek naar een ruime ligplaats op een mooie en praktische locatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Op onze ruime jachthaven aan de rand van Drachten (Friesland) vind je meer dan 650 ligplaatsen van topkwaliteit, geschikt voor elk type boot. 

Met een oppervlakte van zo’n 11 hectare is de jachthaven ruim opgezet: je vindt er meer dan 500 open ligplaatsen en meer dan 150 overdekte ligplaatsen in plekken als schiphuizen en sloepenhavens. Daarnaast bieden we allerlei handige voorzieningen aan, zoals WiFi- en stroomaansluiting, toiletten, douches, wasmachines en drogers, verschillende vuilwaterpompen, een benzinestation en verschillende jachttechniek en -onderhoudsdiensten.

Je kunt de jachthaven eenvoudig bereiken vanaf de snelweg A7, via de grote Friese waterwegen of vanaf Noord-Duitsland door de open vaarverbinding en Staande Mastroute. 

Open ligplaatsen

 • Meer dan voldoende plaatsen voor elk type boot

  Met meer dan 500 ruime, open ligplaatsen is er altijd wel een plaats om je boot in de open lucht te stallen. Wij bieden voor elk type boot een passende plaats: 

  • kleine bootjes nemen plaats aan de zogenaamde ecopieren
  • boten van 7 tot 15 meter liggen aan de hoofdsteigers (2 meter breed) en vingerpieren (tussen de 0,75 en 1,20 meter breed)
  • grote jachten vanaf 15 meter worden verankerd aan extra sterke steigers en zware ankerpalen
  • voor houseboten en catamarans hebben we voldoende plaatsen beschikbaar aan de M pier, met een tussenruimte van 11 meter

  Gemakkelijk in- en uitvaren en in- en uitstappen

  Er is meer dan genoeg ruimte tussen de hoofdsteigers en vingerpieren, waardoor je gemakkelijk in- en uit kunt varen. De aanlegsteigers, gemaakt van top-kwaliteit aluminium en composiet antislip planken zorgen ervoor dat je stabiel in- en uit kunt stappen.

  ties
 • boats of 7 up to 15 meters can be moored at the main jetties (2 meters wide) or finger jetties (between 0.75 and 1.20 meters wide)
 • large yachts from 15 meters long are anchored on extra strong jetties and heavy anchor piles
 • for house boats and catamarans we have plenty of space at the M pier, with a gap of 11 meters.

Overdekte ligplaatsen

Wil je graag wat extra’s voor je boot? Kies dan voor een plek in onze geïsoleerde, overdekte schiphuizen. Deze ruime waterhallen bieden al het gemak voor de botenbezitter: elektrische toegangsdeuren en ruime boxen met een stroom- en wateraansluiting.

Is je boot kleiner dan 10 meter? Dan kun je er ook voor kiezen om je boot te stallen in één van onze sloepenhavens. Deze is speciaal gebouwd voor het beschermen van kleinere boten, zoals sloepen, zeil- of motorboten. 

Overdekte ligplaatsen

Bekijk een overzicht van alle ligplaatsen.

De omgeving

aast dat je op de jachthaven zelf allerlei handige voorzieningen voor de botenbezitter vindt, ligt het centrum van Drachten – met meer dan genoeg supermarkten, winkels en restaurants – op fietsafstand van de jachthaven. Bovendien grenst de jachthaven aan prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park De Alde Feanen en bijzondere Friese dorpen als Eernewoude en Grou. Kortom: een ruime, groene en tegelijkertijd praktische omgeving.