De gemeente Smallingerland ontwikkelt samen met experts, lokale ondernemers en bewoners allerlei plannen voor het Waterfront Drachten. ‘Er zijn veel kansen die we moeten aangrijpen. Veel mensen hebben mooie ideeën ingebracht die we het liefst allemaal uitvoeren’, aldus wethouder Ron van der Leck. Tijdens de informatiemarkt werd onder andere gesproken over de aanleg van een groot meer bij Drachten.

Op de informatiemarkt kregen creatieve ideeën de vrije loop bij marktkraampjes, wanden en gebiedstafels. De aanleg van strandjes, een groot meer en verblijfsaccommodaties kwamen aan bod. In de raadzaal werden daarvoor kansrijke locaties benoemd door landschapsarchitect Els van der Laan van N0.0RDPEIL. ‘Drachten heeft veel meer natuur dan bijvoorbeeld Sneek. Dat maakt Drachten ontzettend interessant voor watersporters en voor de verdere ontwikkeling daarvan’, aldus van der Laan.

Kansrijk
‘Met de opening van de Drachtstervaart is een grote stap gezet om Drachten toegankelijk te maken voor watersporters. Ondernemers, toeristen maar ook de inwoners profiteren hiervan. Iedereen heeft namelijk belang bij een levendig centrum,’ aldus directeur Anne Bloemhoff van jachthaven De Drait. Gebieden met de meeste ontwikkelingskansen zijn: De Kade, Haven- en Slingepark, De Kop, Buitensvallaat en de Drachtster Marren.