Afgelopen week heeft het ambitieuze team Spectrum Solarboat zijn intrek genomen in de botenloods van De Drait Yachting. De loods, met een grootte van 120 m2, ligt direct aan het water en wordt door het team gebruikt om werkzaamheden aan de solarboat te verrichten. Het gebruik van de loods wordt gesponsord door De Drait.

Het team is bezig met het doorontwikkelen van een zonneboot, oftewel solarboot, welke volledig wordt aangedreven door de zon. Deze boot, bestaande uit een romp met draagvleugels, werd eerder door Windesheim Zwolle gebruikt. Vanuit de loods worden veranderingen aan de boot toegepast en nieuwe innovaties worden direct op het water getest.

Spectrum Solarteam Solarboat

Met de solarboat zal het team aan zoveel mogelijk races meedoen. De geplande races zijn de Dutch Solar Challenge 2018 en hier een podiumplaats behalen. Ook de Enecozonnebootrace en de Monaco Solarboat Challenge staan op het verlanglijstje voor deelname. Door vernieuwend te werk te gaan wil het team een zo hoog mogelijke plaats bij deze races behalen. Hierin is het belang van een goede, maar ook een sportieve en eerlijke prestatie belangrijk. Met de deelname aan de races wil het team graag de mogelijkheden van een boot op zonne-energie laten zien.

Het team bestaat uit vijf ambitieuze studenten van de opleiding Mechatronica van het ROC Friese Poort in Drachten. De technische achtergrond komt goed van pas bij de werkzaamheden. De leden hebben al eerder namens het Friese Poort meegedaan aan de Dutch Solar Challenge.

De Drait Yachting wenst Spectrum Solarteam veel succes met de voorbereidingen.