Jachthaven De Drait omvat een uitgebreid watersportcentrum met een oppervlakte van ongeveer 10 hectare. We hebben meer dan 1000 ligplaatsen. Een grote hoeveelheid watersporters hebben onze haven van rust al ontdekt. Maar wat waren de uiteindelijke beweegredenen om hun boot bij ons aan te leggen? Hieronder leest u een top-10 waarom mensen voor ons kiezen!

1. De perfecte ligging

Iedereen die zijn boot bij ons neerlegt heeft alles mee. De perfecte ligging t.o.v. de stad, de mogelijkheid om per boot naar het centrum van Drachten te gaan. Jachthaven De Drait ligt namelijk nabij de A7 aan het vaarwater tussen Drachten en het Friese Meren gebied. Onze jachthaven ligt centraal in Friesland.

2. Prachtige natuur

Het Nationaal Park De Alde Feanen is een 2.300 ha groot laagveenmoeras bestaande uit meren, rietlanden en moerasbossen. Vanuit onze jachthaven is dit natuurgebied makkelijk toegankelijk. Ook het Lauwersmeer, welke tussen Friesland en Groningen grenst, is een prachtige plek om te varen. Er zijn in onze omgeving ruim 5000 vrije ligplaatsen middenin de natuur. 

3. Vernieuwde ligplaatsen

Reeds groots in het nieuws geweest: Jachthaven De Drait wordt voorzien van nieuwe steigers. De drijvers en dekken voor 145 vingerpieren en ruim 500 meter steigers zijn volop in productie. Een groot deel wordt al gebruikt. De nieuwe steigers zijn van duurzaam materiaal. Ook passen de steigers aan op het waterniveau.

4. Voordelige ligplaatsen

Bij Jachthaven De Drait hebben we de beste service binnen handbereik. De mooiste ligplaatsen. En ook nog eens centraal in Friesland gelegen! Allemaal voordelige bijkomstigheden waarbij u ook nog een ligplaats hebt voor aantrekkelijke prijzen. Voor elk type boot hebben we een geschikt aanbod. Het is niet voor niks dat vele mensen ons al hebben ontdekt.

5. De fraaie ambiance

Wist u dat Jachthaven De Drait de grootste van de provincie is? We behoren met eigen jachtcharter, -haven, -bemiddeling, -bouw en -werf tot één van de modernste en grootste watersportbedrijven in het uitgestrekte vaargebied van de Friese meren, Overijssel, het IJsselmeer, de Waddenzee en Noord-Duitsland. Daarnaast ontplooit Drachten zich als watersportplek waarvan onze ligplaatshouders profiteren.

6. Bruisend en levendig

In Smallingerland zijn twee officiële zwemplekken: De Smalle Eesterzanding in Smalle Ee en Paviljoen De Leijen in Rottevalle. U kunt in onze omgeving zwemmen, varen, maar het is ook voor sportvissers een waar walhalla. Jachthaven De Drait ligt centraal gelegen in de vier noordelijke provincies: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. 

7. Uitstekende service

Onze ligplaatshouders genieten van de beste service van Midden Friesland. Want hiervoor ben u bij ons namelijk ook op het juiste adres. Jarenlange ervaring in de scheepsbouw met goed opgeleide mensen hebben geresulteerd tot een uitstekende reputatie. Boten schilderen, schoonmaken, maar ook technische ondersteuning kunnen wij u verlenen.  

8. Culturele activiteiten

Museum Smallingerland in Drachten, het skûtsjemuseum in Eernewoude of openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema bieden u een kijkje in de historie van de omgeving. In de zomermaanden is er van alles te beleven in Drachten en omgeving tijdens de culturele Drachtster Zondagen. Van klassieke muziek tot pittige dance en straattheater, tijdens de Drachtster zondagen kunt u van alles tegen komen. En wat te zeggen van Simmerdeis, het jaarlijks terugkerende driedaagse festival waarin theater en muziek centraal staan.

9. Watersportcentrum

We beschikken niet alleen over een uitstekende service, maar hebben ook geweldige faciliteiten. Een watersportwinkel, tankstation, botenlift, sanitair, havenkantoor, wasserette, vuilwaterpomp, alle middelen binnen handbereik.

10. Outdoor Sports

De omgeving van Jachthaven De Drait beschikt over de leukste wandel- en fietsroutes van Friesland. Bij ons kunt u een fiets huren. Met de fiets heeft u nét dat kleine beetje extra bewegingsvrijheid. Bijvoorbeeld om broodjes bij de bakker te halen of om de directe omgeving te verkennen. Drachten is een echte fiets- en wandelstad. De stad is zo compact dat u met de fiets overal gemakkelijk kunt komen. Ook de omgeving van Drachten met zijn uitgestrekte landerijen en natuurgebieden, zoals de bossen bij Beetsterzwaag en Nationaal park De Alde Feanen, lenen zich uitstekend voor een heerlijke fiets- of wandeltocht.