Omgeving

Jachtservice | Stalling | Dagverhuur | Ligplaatsen | Camperplaatsen

Jachthaven De Drait ligt nabij de A7 aan het doorgaande vaarwater richting het Friese Merengebied. Centraal in Friesland biedt Jachthaven De Drait voor haar gasten natuurlijk meer dan alleen een ligplaats. Voor een langer verblijf in de jachthaven of voor passanten is in de omgeving veel te beleven. Naast de diverse mogelijkheden tot sport en ontspanning biedt Drachten ook een gezellig centrum met diverse culturele activiteiten. Vanuit de jachthaven kunt u diverse wandelroutes lopen. Tevens biedt De Drait de mogelijkheid tot het huren van een fiets voor het maken van een fietstocht in de omgeving of juist om boodschappen te doen.

In de onderstaande omgevingskaart ziet u twee wandelroutes. Tevens geven de iconen verduidelijking over wat er te zien en te doen is in de omgeving van de jachthaven.


Omgeving verkennen

Wandelen:
Vanaf Jachthaven De Drait kunt u een wandelroute starten richting Gaastereiland, Smalle Ee en via het centrum van Boornbergum terugwandelen naar de jachthaven. Een andere wandelroute brengt u via het Slingepark naar het gezellige centrum van Drachten. Hier kunt u naast winkelen ook aanschuiven op een van de gezellige terrasjes of een bezoek brengen aan bioscoop de Bios, Museum Dr8888 en Schouwburg De Lawei.

Fietsen:
Jachthaven De Drait biedt de mogelijkheid om een fiets te huren voor bijvoorbeeld een dagtocht op de fiets naar Grou, Eernewoude, Warten of Beetsterzwaag. Vanaf de jachthaven kunt u fietstochten maken richting Natuurgebied De Alde Feanen. Of gebruik de fiets om naar het strand Smalle Ee te fietsen of juist richting het centrum van Drachten. Geniet hier van een drankje of een heerlijke maaltijd in een van de terrasjes of bestel op een warme zomerdag een ijsje bij een van de ijssalons. Naast fietsen kunt u er ook voor kiezen om met een mountainbike er op uit te gaan. Een aanbevolen route voor de mountainbike is richting Boornbergum en Beetsterzwaag. Fiets door de natuur- en bosrijke omgeving. 

Golfen
Houdt u er wel van om een balletje te slaan op de green? Dan bent u bij Golf & Country Club Lauswolt aan het juiste adres. In de prachtige natuur en bossen kunt u heerlijk sportief en toch ontspannen dag ervaren. Reserveer hier uw starttijd

Avondje/dagje uit
Drachten heeft veel te bieden zoals een bioscoop, theater, vele eetgelegenheden en bowlingbaan.