Nieuwe drijvende steigers

Vernieuwde luxe haven – meer dan alleen een ligplaats

Jachthaven de Drait is constant bezig met het vernieuwen en optimaliseren van de jachthaven en het terrein. De komst van de nieuwe drijvende steigers maakt de jachthaven uniek en duurzaam. Sinds 2015 is fase 1 van de vernieuwing van de jachthaven gestart en inmiddels afgerond. Hierbij is de volledige havenkom (steigers B en C) voorzien van nieuwe drijvende steigers. Ook de Charterboulevard (steiger A) is aan beide kanten volledig vernieuwd met deze duurzame steigers. Deze steigers zijn gemaakt van kunststof composietplanken en worden verankerd door stalen palen. Hierdoor zijn de steigers onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur. Met ruim 500 ligplaatsen is er ruimte voor bootlengtes van 5 tot 20 meter.

Luxe jachthaven met aluminium drijvende steigers.

Luxe jachthaven met aluminium drijvende steigers.

In september 2016 is fase 2 van start gegaan voor de vernieuwing van de rest van de haven. Alle oude steigers zijn verwijderd en er is beton gestort en de walbeschoeiing is opgeknapt. Begin januari zullen de eerste nieuwe steigers te water gelaten worden.

Fase 2 zal begin april gereed zijn. Het jachthaventerrein zal dan voorzien zijn van onder andere meer groen, zitgelegenheden, cameratoezicht, stroom- en waterpunten en bredere looppaden.

Wilt u alvast een ligplaats reserveren? Bekijk dan hier de tarieven 2017-2018

Kortom, bent u op zoek naar een mooie, sfeervolle, veilige jachthaven met luxe voorzieningen in het groene hart van Friesland? Dan begroeten wij u graag binnenkort bij Jachthaven De Drait.